Race Against Nature: sportieve speeltuin voor volwassenen

10 kilometer, 34 obstakels en duizenden deelnemers: dat was de Race Against Nature in Averbode. De instant klassieker van de KBC Spartacus Series sloot zondag de zesde editie af met één lange smile door de modder.
De weersvoorspellingen deze week leken een regenachtige editie aan te kondigen, maar de hemelsluizen boven Averbode bleven zondag alsnog dicht. Niet dat dat een verschil uitmaakte voor de deelnemers, want nat werden ze toch! De vele waterproeven zetten de deelnemers verplicht kopje onder.

De in totaal 34 obstakels zorgden dan wel voor een stevige lastigheidsgraad, het deerde de lopers niet. Velen onder hen, jong én oud, gingen met de glimlach door de modder. Een sportieve speeltuin voor volwassenen: het domein De Vijvers in Averbode lijkt een nieuwe toekomst te hebben! 

Ook voor de toeschouwers, die op het compacte en overzichtelijke domein makkelijk de deelnemers en obstakels konden volgen, kwamen met duizenden af op het spektakel. Aanmoedigen afgewisseld met een stukje leedvermaak zorgde voor veel ambiance. Zij pakten samen rond onder meer The Jump, die voor het eerst in Averbode te bezichtigen was.
Een 150-tal lopers waagde zich aan de nacht- én dageditie van de Race Against Nature. Maar een paar enkelingen gingen nog een stap verder. Naast de twee edities van RAN gingen ze ook op zaterdagvoormiddag de SPA Averbode Nature Trial al betwisten. Daar moet je lichtjes gek, maar vooral loopgek voor zijn!
 
De volgende manche in de KBC Spartacus Series is meteen ook de laatste. Op en rond het Fort Napoleon in Oostende vindt op zondag 12 november de gevreesde Neptunus Run plaats. Schrijf je alvast massaal in voor een laatste keer fun en afzien voor dit seizoen! Er zijn vierduizend plaatsjes te bemachtigen, dus haast je als de bliksem naar onderstaande inschrijfbutton!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?