Race Against Nature daagt 5000 sportievelingen uit

Nu zondag wordt in Energy Park in Averbode de 2de editie van de Race Against Nature georganiseerd. Het belooft opnieuw een van de zwaarste en meest spectaculaire loopevenementen van het land te worden.

Alle deelnemers krijgen een prachtig parcours voorgeschoteld van 10 km waarbij 15 adembenemende hindernissen moeten worden overwonnen. Voor het tweede jaar op rij zijn alle beschikbare plaatsen ingenomen. Vorig jaar stonden er 3.300 sportievelingen aan de start, dit jaar zijn dat er 5.000.

De Race Against Nature kadert in de STIHL Spartacus Series, de verzameling van de meest spectaculaire survival runs van ons land. Eerder dit jaar overwonnen 5.000 lopers de Spartacus Run in Boom en op 27 oktober staat in Nieuwpoort de Neptunus Run op het programma.

De afgelopen weken werden reeds verschillende proeven bekendgemaakt. De deelnemers zullen proeven met ronkende namen als “Walls of Fame“, “Pull & Float” en “Fog You” moeten overwinnen. Heel wat hindernissen werden nog niet bekendgemaakt en blijven een verrassing tot op de dag zelf. De gekende proeven vind je terug op www.STIHLspartacusseries.be. Voor een aantal proeven is er dit jaar voor het eerst echt teamwork vereist. Zo moet er voor de Pull & Float een vlot met 10 personen over een poel getrokken worden.

30% VROUWEN

Om het comfort van de deelnemers zo groot mogelijk te maken zullen de deelnemers om de 5 minuten in waves van 250 personen starten. De eerste start wordt gegeven om 14u00. De 5.000 deelnemers komen echt uit alle hoeken van ons land. Wie denkt dat de Race Against Nature enkel voor stoere mannen is, heeft het mis. Net meer dan 30% van de deelnemers zijn vrouwen.

Wie er nog bij wil zijn is hopeloos te laat, want de 5.000 plaatsen zijn sinds eind juni de deur uit. Inschrijven ter plaatse kan dus niet meer, maar supporteren en meegenieten van de geweldige sfeer kan uiteraard wel.

Vanaf 11u kunnen deelnemers hun deelnamepakket afhalen aan de inschrijvingen op de evenementenweide van Energy Park in Averbode (het vroegere Domein De Vijvers), waar ook de start en de finish liggen. Iedere deelnemer krijgt een uniek Race Against Nature singlet en een prachtige medaille aan de finish.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?