Punkers lopen langs 44 gemeentehuizen

Volgende lente zal het Punk Running Team van Rik Ceulemans in minder dan 48 uur langs alle Limburgse gemeentehuizen lopen. De opbrengst van hun inspanning gaat naar Broederlijk Delen.

Rik Ceulemans kreeg de vraag om in het kader van het project Kilometers voor het Zuiden als ambassadeur op te treden voor Broederlijk Delen. Hij stelde daarop voor om met zijn Punk Running Team in één ruk Limburg te doorlopen van gemeentehuis naar gemeentehuis.

“Het idee viel meteen in goede aarde”, zegt Ceulemans in Het Belang van Limburg. “We moeten dan in totaal 44 gemeenten aandoen, het zal een hele onderneming zijn waarbij er ook ’s nachts gelopen moet worden. Broederlijk Delen was zeer positief.”

De totale afstand zal tussen de 400 en de 500 kilometer liggen. Met acht of negen lopers zou dat ongeveer 40 uur in beslag nemen. De tocht zal starten in Zonhoven. Wanneer een loper aankomt bij een gemeentehuis, vertrekt de volgende.

“Het grote probleem is nu om dit idee in de praktijk om te zetten. We willen eind maart, begin april lopen tijdens een weekend. De 44 Limburgse gemeentes moeten ingelicht worden en we hopen op hun medewerking, bijvoorbeeld een kleine ceremonie als we arriveren. ”

Iedereen kan trouwens zijn steentje bijdragen door te fietsen, wandelen, lopen, skaten,… voor Broederlijk Delen in Latijns-Amerika. De acties zullen pieken van 29 maart tot 1 april. Het streefdoel is 40.000 milieuvriendelijke kilometers, de omtrek van onze aarde.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?