Puma lanceert voorjaarscollectie

Van winter lijkt er geen sprake meer, dus laat de voorjaarscollecties maar komen! Puma pakt alvast uit met Faas en Mobium loopschoenen en de Pure ACTV en Pure NightCat kleding.

De voorjaarscollectie is gebaseerd op The Nature of Performance. Puma liet zich voor de ontwikkeling van nieuwe producten inspireren door bewezen oplossingen uit de natuur. Volgens de leer van de biomimetica werden de beste ideeën uit de natuur geïmiteerd en verwerkt in technologische ontwikkelingen voor de nieuwe schoenen en kleding.

MOBIUM

De Mobium Elite (foto linksboven) is een performance schoen die uitzet en samentrekt terwijl de voet beweegt. Het ontwerp van de schoen is het resultaat van twee jaar intensief onderzoek naar hoe de voet beweegt. De voet zet namelijk uit in drie richtingen (longitudinaal, lateraal en verticaal) en deze adaptive running schoen past zich hierop aan. De Mobium moedigt zo aan om op een zo natuurlijk mogelijke manier te lopen. De Mobium collectie is ontwikkeld voor de gevorderde loper. De schoen is voor mannen te verkrijgen in helder metallic blauw, fluorescerend geel met groen en voor vrouwen in paarsblauw.

FAAS

De jaarlijks geüpdatete Faas-collectie is een constante factor binnen de footwear collectie van Puma. Faas heeft een schoen voor ieder soort loper binnen het traditionele en minimal running segment, met verschillende support levels voor hiel-, middenvoet- en voorvoetlanders. De Faas 600S (foto linksonder), een van de belangrijkste schoenen van de reeks, is ontwikkeld voor de traditionele, stabiele hiellander. De schoen is onder andere te verkrijgen in metallic blauw met koraalblauw en fluorescerende gele accenten en diep paars met lime.

PURE ACTV

De Pure ACTV technologie (foto broek midden) is gebaseerd op het principe van sporttape waarbij stroken tape rechtstreeks op de spieren worden aangebracht voor ondersteuning. Bij de Pure ACTV collectie gaat Puma een stap verder door de tape op strategische plaatsen in de kleding te verwerken, zodat het een micromassage aan de spieren geeft en ze warm houdt. De performance kleding heeft daarnaast ook reflecterende materialen voor zichtbaarheid, mesh panels voor het ademen en zakken met ritsen voor gemak. De dryCELL technologie zorgt voor een optimale vochtafvoer.

PURE NIGHTCAT

De Pure NightCat collectie maakt gebruik van hoogreflecterende materialen, waardoor je zichtbaar blijft terwijl je traint in het donker. De jackets (foto rechts) in deze collectie zijn voorzien van lazercut gaten in de rug die zorgen voor een betere circulatie op kritieke warmtezones. De anatomisch gevormde kragen voorkomen wrijving bij de haarlijn.

running.be magazine was aanwezig op de lancering van de nieuwe Puma-collectie in Artis, Nederlands oudste dierentuin in hartje Amsterdam. Het verslag volgt later deze week!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?