Psycholoog: ‘Netheid van je kleding heeft invloed op je loopsnelheid’

Je kan sneller lopen zonder dat je er gek veel inspanningen voor moet leveren. Tenminste, als we een Britse psychologe mogen geloven.

Uit een studie van Kärcher – onder andere bekend van zijn hogedrukreinigers – blijkt dat 80 procent van de sporters (lopers, fietsers, surfers) een positievere mindset heeft als ze proper materiaal/kleding gebruiken. Bij lopers stijgt dat percentage zelfs naar 90. En dat werkt betere loopprestaties in de hand.

Sportpsychologe Josephine Perry werkte mee aan de studie en verklaarde aan Express dat proper materiaal/kleding een invloed heeft op je prestatie: “Vertrouwen kan je sportprestaties verbeteren. Een goede manier om je vertrouwen te vergroten, is door met proper materiaal/kleding aan de start te staan. Jouw vertrouwen krijgt een boost omdat je er goed uitziet. Je zendt ook een signaal uit naar de anderen dat je er klaar voor bent.”

Helaas is er ook een ‘maar’. We hebben niet meteen veel details over deze studie gevonden. En vooral: Kärcher verkoopt niet alleen hogedrukreinigers, maar ook zogenaamde Mobile Cleaners. Voor lopers komen die minder van pas. Voor fietsers en surfers, daarentegen … Hoe dan ook: je kan het maar proberen. Want in dit geval: baat het niet, dan schaadt het niet.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?