Primeur: Nike lanceert revolutionaire loopschoen

Breekt er een nieuw tijdperk aan in de loopschoenenmarkt? Het zou zomaar kunnen. In primeur kunnen we jullie het nieuwste model van Nike tonen: de LunarEpic Flyknit.

De bedenkers van de LunarEpic Flyknit haalden hun mosterd bij het voetbal, waar zulke schoenen al een tijdje bestaan. De running designers van Nike zijn er naar eigen zeggen in geslaagd een schoen te creëren met hetzelfde sensatiegevoel als de Nike Magista (zie onderaan). Die schoen laat toe dat de voet, enkel en kuit als eenheid samenwerken om zo een natuurlijke beweging en een vloeiend gevoel te benadrukken.  

Hoe ging Nike te werk?

De ontwerpers begonnen door een lichte, ademende one-piece Nike Flyknit-bovenkant te creëren. Hierbij werden verschillende consistenties direct in de stof verwerkt voor een heel precieze ondersteuning: een goede pasvorm aan de hiel, wreef en bal van de voet. Ondertussen voegde men ook de medium hoge kraag toe om de sluiting zowel fysiek en sensorisch te vergemakkelijken. Ze implementeerden Nike Flywire-kabels in de stof voor bijkomende sterkte en een dichte, dynamische fit.

Voor de tussenzool van de schoen deden de designers een beroep op een nieuwe duale-injectietechnologie, waarbij ze hitte gebruikten in de plaats van lijm. Met een IU-schuimdrager en een zachte IP-core versmolten ze twee schuimen tot één geheel dat nog steeds de traditionele Lunarlon-constructie bezit. Laser siping aan de zijkant van de tussenzool vergemakkelijkt demping en doelgerichte flexibiliteit.

Geïnspireerd door drukpunten in de voet werd daarna een rubbervrije zool met laser-siped geometrische zuigers toegevoegd. Elk van de zuigers is opgebouwd uit Lunarlon-schuim en beweegt individueel. Dit maakt pointed compression mogelijk, wat op zijn beurt resulteert in een exceptionele looptocht. Het maximaliseren van zowel demping en tractie zorgt voor ongeëvenaarde hiel-tot-teen-overgangen en voortstuwende energie.

Conclusie

De combinatie van deze krachtige onderdelen vormt een ongekende schoen met een virtueel verdwijnende fit die zich aanpast aan het lichaam in beweging. Dit zorgt voor een vloeiend gevoel en een superieure zachtheid. De schoen is ongelooflijk veelzijdig en ideaal voor langeafstandslopers, een progression run of een recovery run.

De schoen is verkrijgbaar op Nike.com en in verschillende verdeelpunten. Hij kost 180 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?