Populariteit marathons kent geen grenzen

De populariteit van de marahons lijkt momenteel geen grenzen te kennen. Meer en meer mensen willen de ultieme uitdaging dezer dagen aangaan met hun lichaam.

Het is drummen aan de start van de Marathon van Berlijn (foto belga)
Aan de vijf grootste marathons ter wereld, Chicago, New York, Berlijn, Boston en Londen, namen vorig jaar in totaal 100.000 lopers deel.Een gigantisch aantal. Niet alleen wereldwijd lijkt de marathon te boomen, maar ook in België.

De ING Antwerp Marathon, die dit jaar op 20 april plaatsvindt, is een schoolvoorbeeld van dat succes. De grootste marathon van het land stevent dit jaar af op een nieuw deelnemersrecord. Organisator Christophe Impens: “De doelstelling in 2007 was om in jaar 1, 1.000 marathonlopers te verwelkomen. Dat is gelukt. Op basis van de positieve commentaren op de organisatie, werd de doelstelling voor 2008 bijgesteld naar 1.800 marathonlopers. Wij verwachten dat dit zal lukken en hopen stiekem op 2.000 deelnemers.”

Het succes van de marathon is mee te wijten aan de revival van de loopsport in ons land in het algemeen. De Start-to-Run centra rijzen als paddestoelen uit de grond de laatste tijd. De gedachte om samen in groep te lopen spreekt blijkbaar veel mensen aan. 

De basis voor de toekomst is dus gelegd. 

De online voorinschrijvingen voor de ING Antwerp Marathon zijn ondertussen afgesloten. Wie zich nog wil inschrijven kan nog terecht in de winkels van RS Lab of in de expotent op de Charles Decosterlaan. 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?