Politie arresteert loper tijdens een opmerkelijke tocht

Als de politie iemand van de snelweg haalt, gaat het vaak over een snelheidsduivel. Maar soms wordt er ook een loper van de snelweg geplukt.

Vorig jaar werd er in ons land een paar keer een loper gespot op de Brusselse ring, een plek waar je niet mag lopen. In Frankrijk maakten ze deze week hetzelfde mee. In Isère (zuid-oosten van Frankrijk) arresteerde de lokale politie een Brit die op de pechstrook van de snelweg liep. De man droeg een hikersrugzak en had oortjes in.

De loper was aan een opmerkelijke tocht bezig. Hij had vorig weekend deelgenomen aan een obstakelrun in Valmorel, en had zich nadien een extra uitdaging opgelegd: van Valmorel naar Lyon lopen, om daar het vliegtuig naar Engeland te nemen. Ter info: beide Franse steden liggen zo’n 170 kilometer van elkaar. Toch was de Britse loper goed op weg om zijn uitdaging zonder problemen tot een goed einde te brengen, tot de politie op 40 kilometer van de luchthaven tussenbeide kwam.

Onwetend

De agenten hadden het trouwens niet onder de markt om de loper staande te houden. Niet dat de man amok maakte. “Maar hij was zo geconcentreerd. Wij gebruikten onze megafoons om tot hem door te dringen, maar hij hoorde ons aanvankelijk niet. Toen we hem konden stoppen, besefte hij niet dat hij in overtreding was”, liet de politie weten in een mededeling.

De agenten namen de man even mee om te checken of hij al dan niet onder invloed was. Toen alles in orde bleek, toonde de arm der wet een loopvriendelijke route om in Lyon te geraken. De politie, uw vriend. De gendarmerie sloot de mededeling af met een opvallend feit: “Het is niet de eerste keer dat we een lopende Brit van de snelweg plukken. Misschien is het daar wel een nationale sport.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?