Polar stelt nieuwe trainingspartner voor

Polar heeft de nieuwe M400 gelanceerd. Deze veelzijdige GPS-sporthorloge met 24/7 activiteitsmeting combineert stijl met resultaat en comfort.

De Polar M400 werd ontwikkeld voor gebruikers met een actieve levensstijl die veel buitenshuis sporten. Het toestel combineert het beste van GPS en 24/7 activity tracking met geavanceerde sporttechnologie; hierbij maakt hij gebruik van Bluetooth Smart.

De M400 geeft je begeleiding gedurende de ganse training en toont het effect op het einde van elke sessie. Hij helpt je ook te begrijpen hoe je keuzes voor extra fysieke activiteit een positieve impact hebben op je gezondheid. Naast het tellen van het aantal stappen en de hoeveelheid verbrande calorieën ontvangt de gebruiker ook meldingen wanneer het tijd is om even recht te staan en lange periodes van inactiviteit te onderbreken.

Daarbovenop herbergt de M400 ook een veelvoud aan trainings- en verkenningsmogelijkheden. De geïntegreerde GPS registreert o.a. snelheid, afstand en hoogte. De ‘Back to Start’-functie gidst je terug naar je vertrekpunt via de kortst mogelijke weg. Het horloge bewaart je beste prestaties en verwittigt je wanneer je een persoonlijk record gebroken hebt. Zowel bij het lopen als het fietsen berekent hij de verwachte eindtijd op basis van je snelheid of tempo. Lopers zullen ook gelukkig zijn met de ‘Running Index’-functie, die op basis van hun hartslag en snelheid de vooruitgang van hun loopprestaties in de tijd evalueert.

Alle trainingsdetails kunnen eenvoudig worden gesynchroniseerd tussen de Polar M400, de Polar Flow webservice en app, waar zowel afgewerkte als aankomende sessies kunnen bekeken worden. Via Polar Flow kunnen gebruikers hun vooruitgang volgen en een goed inzicht in hun prestaties krijgen. Ze zien er in detail wat ze al hebben bereikt, welke uitdagingen nog voor hen liggen, ze stellen er hun trainingsdoelen en krijgen begeleiding om ze te bereiken. Ze kunnen er ook hun afgelegde traject herbeleven en delen met hun vrienden en contacten in de Flow community.

De Polar M400 laat zich met zijn lichte en compacte design en moderne look ook buiten het sporten dragen. Dit volledig waterdichte horloge is beschikbaar in wit en zwart, en heeft een display met hoge resolutie en hoog contrast.

De M400 is beschikbaar in België vanaf eind oktober. De adviesverkoopprijs bedraagt 159 euro. Inclusief hartslagsensor wordt dat 199 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?