Polar Loop doet je bewegen

Polar lanceert met de Loop een activity tracker in de vorm van een slimme armband. De Loop registreert de hele dag door al je lichaamsbewegingen. Bekijk het filmpje!

De Polar Loop geeft je informatie over je activiteitsdoel, welke activiteit er nodig is om het doel te bereiken, het aantal reeds verbruikte calorieën, het aantal stappen en de tijd. De Polar Loop registreert vijf verschillenden niveaus van activiteit en maakt bijvoorbeeld het onderscheid tussen rustig wandelen en lopen. Hij meet je fysieke activiteit rekening houdend met je geslacht en leeftijd en verwittigt je via je smartphone zodra je te lang zit.

De armband geeft aanwijzingen hoe je je dagelijkse activiteitendoelen kan realiseren. Zo kan hij bijvoorbeeld suggereren om nog 30 minuten te lopen of 60 minuten te wandelen. In functie van de waargenomen activiteit worden deze aanwijzingen de hele dag geüpdatet. Je krijgt ook bruikbare tips om gezonder te leven, je beter te voelen, er goed uit te zien, om de mentale alertheid te bevorderen en de risico’s op lange termijn op welvaartziektes te verminderen.

Wie graag intensiever traint, kan hartslaginformatie toevoegen aan zijn trainingssessies. De Loop is ook te gebruiken in het zwembad. De zwarte met rubber afgewerkte polsband is uitgerust met een elegant rood LED display en heeft een roestvrij stalen sluiting.

De Polar Loop is een onderdeel van een allesomvattend Smart Coaching systeem, ontwikkeld om te begeleiden en te motiveren naar een meer actieve levensstijl. Er is een gratis app beschikbaar en de nieuwe slimme online webservice Polar Flow geeft dag-, week- en maandoverzichten van elke activiteit. De gebruiker krijgt ook advies voor een gezonder leven door kleine veranderingen door te voeren in de dagelijkse routine.

De Polar Loop is verkrijgbaar medio januari 2014 voor een adviesprijs van 89,90 euro. Bij de lancering is de zwarte versie beschikbaar. In de loop van het tweede kwartaal lanceert Polar ook een roze versie met wit LED display .

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?