Polar lanceert smartwatch voor sporters

Middels een aftelklok naar woensdagmiddag 3 augustus maakte Polar de afgelopen weken duidelijk dat er iets te gebeuren stond. De lancering van een nieuw sporthorloge, zo blijkt.

Het nieuwste product van Polar is het M600 sporthorloge met Android Wear. Daarmee combineert Polar zijn hartslagtechnologie met Android Wear. Het horloge is bedoeld om te dragen tijdens intensieve trainingssessies, maar ook voor mensen die op zoek zijn naar een stijlvolle smartwatch. Je kan het dus een smartwatch voor sporters noemen.

De M600 is een waterdicht sporthorloge met hartslagmeting aan de pols en 4 GB intern geheugen. De hartslagmeting gebeurt dankzij 6 LED’s, wat de nauwkeurigheid ten goede moet komen. Daarnaast is hij ook uitgerust met een geïntegreerde gps, 24u/24u activiteitsmeting en de Polar Smart Coaching-functies via de Polar App voor Android Wear. Gebruikers hebben via de Polar Fow-app voor iOS en Android inzage in hun gegevens (hartslag, activiteiten, training, slaappatroon, …).

Marco Suvilaakso, Chief Strategy Officer bij Polar over het Android Wear besturingssysteem: “Hierdoor biedt de M600 gebruikers ontelbare toepassingen om hun smartwatch te personaliseren, terwijl ze kunnen blijven vertrouwen op de unieke Polar wearable expertise. Die vormt de basis van de M600.”

Meteen naar de winkel hollen, is nog niet nodig. De M600 is vanaf midden september beschikbaar en kost 349,90 euro. Voorbestellen kan hier.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?