Polar lanceert hartslagmeter aan de pols

Polar heeft de gloednieuwe A360 voorgesteld. Het kleurrijke horloge is de eerste Fitness Tracker van het Finse bedrijf die je hartslag registreert aan de pols.

Naast 24/7 activiteitstracking is de Polar A360 voorzien van toonaangevende trainingsbegeleiding op basis van hartslagmeting. Al die informatie wordt weergegeven op een kleurentouchscreen in hoge resolutie. De A360 is waterdicht en registreert de dagelijkse activiteit, het aantal stappen, calorieën, work-outs en slaap.

De Polar A360 is ontworpen om een 360°-lifestyle te begeleiden en activiteit aan te moedigen. Het sporthorloge trilt om gebruikers te waarschuwen bij inkomende oproepen, berichten, agendareminders, sociale media updates en om hen er vriendelijk aan te herinneren dat ze te lang stilzitten.

De A360 is niet alleen stijlvol maar ook comfortabel dankzij kleine, middelgrote tot grote polsbanden voor een perfecte pasvorm. Gebruikers kunnen hun eigen stijl laten aansluiten via de verwisselbare en fel gekleurde polsbanden gemaakt van zachte siliconen. De polsbanden, afzonderlijk verkrijgbaar, zijn beschikbaar in 5 verschillende kleuren: Powder White, Charcoal Black, Neon Green, Sorbet Pink en Navy Blue.

Volledig opgeladen registreert de A360 twee weken lang 24/7 alle activiteit, inclusief een uur training per dag. Gebruikers die liever met hartslagsensor om de borst trainen kunnen steeds de Polar H7 hartslagsensor gebruiken. De A360 komt in november 2015 op de markt en kost 199,90 euro.

De nieuwste Polar wearable doet meer dan de dagelijkse activiteit meten: het sporthorloge geeft persoonlijke trainingsbegeleiding en motiveert gebruikers om hun doelstellingen te realiseren. De A360 is uitgerust met de Polar Smart Coaching-functies zoals Activity Guide en Activity Benefit die praktische dagelijkse suggesties voor activiteitsdoelstellingen geven en het effect ervan op de gezondheid van de gebruiker.

De dagelijkse activiteits- en hartslagdata zijn te bekijken via de Polar Flow mobiele app (voor iOS of Android), met een grondige analyse van de dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse activiteit. De Polar Flow webservice biedt ook toegang tot een persoonlijk fitheids- en trainingsdagboek. Wie traint met een coach of personal trainer krijgt bovendien via Polar Flow for Coach extra trainingsondersteuning. Via de webservice kan men ook toegang krijgen tot work-outinformatie, deze delen en feedback krijgen van de eigen coach. De A360 werkt ook samen met Polar Club zodat gebruikers kunnen trainen met de trainers van de club die live hun hartslagdata kunnen bekijken tijdens fitnesssessies.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?