Polar lanceert ‘alternatief voor borstband & gps-horloge’

Is het een gps-horloge? Is het een borstband? Nee dat is het niet. Het is de OH1 van Polar die je op bovenstaande afbeelding ziet.

Met de OH1 brengt Polar een nieuw soort wearable op de markt. Het toestel focust zich op de grote kwaliteit van het merk: je hartslag nauwkeurig registreren. Voor alle duidelijkheid: dit is géén activity tracker. Verwacht dus niet dat hij je stappen bijhoudt of je slaappatroon monitort.

Voor de mensen die tijdens het sporten geen horloge of borstband willen dragen, maar wél willen weten tegen welke hartslag ze sporten, is deze optische hartslagsensor zeker een optie. Hij is tot 30 meter waterdicht en dus ook inzetbaar tijdens het zwemmen.

Je bevestigt de OH1 aan je onder- of bovenarm en kan indien gewenst je hartslag in real-time monitoren via compatibele bluetooth- en Polar-apparaten. Na je work-out zet je de hartslaggegevens over naar Polar Flow, de bekende webservice van het merk.

De OH1 kan 200 uur trainingsgegevens opslaan en gaat 12 uur mee vooraleer je hem moet opladen. Vanaf heden kan je hem voorbestellen op de website van Polar, vanaf midden september vind je hem op meerdere plekken. Hij kost 79,90 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?