Polar focust op beginnende lopers

In navolging van de FT4 en FT7 introduceert Polar twee nieuwe hartslagmeters: de FT1 en FT2. Deze nieuwe computers zijn ideaal voor de recreatieve loper die op een eenvoudige manier met sporten wil beginnen.

De Polar FT1 en FT2 worden bediend met slechts één knop. (foto polar)
De FT1 en FT2 bieden een geheel nieuwe ’touch and feel’. Het aantrekkelijke design moet actieve mensen verleiden tot sporten en zorgen voor extra motivatie net wanneer ze die het meeste nodig hebben.

Deze nieuwe trainingcomputers beschikken over de basic hartslagfuncties die recreanten nodig hebben om hun lichaam beter te begrijpen. Alle trainingsdata worden weergegeven op een groot en duidelijk leesbaar scherm met grote tekens die je onmogelijk kunt missen. Dankzij de bediening met één toets is zowel de FT1 als FT2 heel handig in gebruik.

De Polar FT1 en FT2 zijn ideaal als eerste stap naar een op hartslag gebaseerde training: de hartslagdoelzone heeft een visueel en auditief alarm zodat je als beginner ziet en hoort wanneer je fitheid verbetert.

Bovendien maakt de ingewerkte ‘backlight’ verlichting de training eenvoudiger en biedt de functie Heart Touch handenvrije bediening tijdens het trainen. Na de training tonen de FT1 en FT2 een samenvatting van je sport- of oefensessie.

AUTOMATISCHE OF MANUELE HARTSLAGDOELZONE

Het verschil tussen beide toestellen zit in de hartslagdoelzone: de FT2 helpt je conditie te verbeteren op basis van een automatische, op leeftijd gebaseerde hartslagdoelzone, terwijl de FT1 beschikt over een manuele hartslagdoelzone.

Zowel de FT1 als FT2 worden geleverd met de gecodeerde Polar T31 borstband die de hartslag meet en naar de trainingscomputer zendt. Elke borstband werkt gecodeerd om zeker te zijn dat de trainingscomputer de juiste hartslag oppikt. Op die manier wordt interferentie tussen verschillende toestellen tijdens groepsoefeningen of wanneer er meerdere hartslagmeters in dezelfde ruimte zijn, voorkomen.

“De Polar FT1 en FT2 zijn ideaal voor wie op zoek is naar een trainingscomputer die enkel de basisfuncties van hartslagmeting biedt”, aldus Hilde Verstappen, marketing manager Polar Belgium. “Met deze twee nieuwe toestellen willen we vooral de recreatieve sporter een eenvoudige eerste stap naar hartslagmeting bieden. Je hartslag in het groot aflezen op het scherm en alles bedienen met één toets: eenvoudiger dan dit wordt het niet.”

De Polar FT1 en FT2, in zwarte uitvoering, zijn beschikbaar vanaf april 2010 bij de erkende Polar verkoopspunten. De aanbevolen verkoopprijs voor de FT1 bedraagt 49,90 euro, voor de FT2 betaal je 59,90 euro. Elke set bevat een gecodeerde T31 borstband met zender en een handleiding.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?