Pluim op de hoed van deelnemers 20 km van Brussel

Zondag vond de 39ste editie van de 20 km van Brussel plaats. Het werd een warme editie, maar de deelnemers waren er duidelijk op voorbereid.

Eerst hulde voor de winnaars van de 20 km van Brussel. De Fransman Hassan Chahdi pakte de hoogste podiumplaats bij de mannen. Hij klokte af in 1u02’56’ en bleef zo onze landgenoten Arnaud Dely (1u04’16”) en Lander Van Droogenbroeck (1u05’05”) voor. Bij de dames was de zegeruiker voor triatlete Alexandra Tondeur (1u14’38”). Zij ging Kim Geypen (1u16’46”) en Amelie Saussez (1u17’44”) vooraf.

Hitte

Dat gebeurde allemaal in warme omstandigheden. Vorige week werd er langs alle kanten gewezen op het belang van een goede voorbereiding (drinken, petje, zonnebrandcrème, …) en dat de deelnemers hun verstand moesten gebruiken. “Het lijkt erop dat de mensen hun voorzorgen genomen hebben en onze adviezen aan de start hebben opgevolgd“, vertelt Rode Kruis-woordvoerster Nancy Ferroni in Het Laatste Nieuws.

De 430 Rode Kruis-medewerkers dienden op de 14 verschillende hulpposten de nodige zorgen toe aan 550 lopers. Daarvan werden zo’n 15 mensen naar het ziekenhuis gebracht voor verdere verzorging. De temperatuur liep in Brussel op tot zo’n 28 °C, maar net als vorig jaar zorgden enkele regenbuien voor een aangename verfrissing.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?