Pistorius versus paard

Zesmalig Paralympisch kampioen Oscar Pistorius loopt woensdag in Doha voor het goede doel tegen een Arabische volbloed. De 400 meter-loper uit Zuid-Afrika doet dat met een boodschap.

“Ik ben ervan overtuigd dat je door handicaps niet gehinderd wordt, maar dat je integendeel bekwamer bent om je capaciteiten uit te spelen”, zei de 26-jarige maandag in de krant The Peninsula.

Tijdens het Doha Goal Forum in Qatar gaat de campagne ‘Absoluut bekwaam’ van start. De spectaculaire ‘Loop als de wind’ van Pistorius is het startsein van deze campagne, waarin aandacht wordt gevraagd voor de rol die mensen met een beperking in de samenleving kunnen spelen.

Pistorius is een van de meest succesvolle sporters met een handicap ter wereld. Niet alleen haalde hij zes gouden medailles op de Paralympische spelen, hij werd ook zesmaal wereldkampioen op de 100, 200 en 400 meter sprint. Hij is tevens wereldrecordhouder op deze afstanden. Op de Olympische Spelen in Londen baarde hij opzien door als eerste sporter met protheses mee te doen aan een olympisch loopnummer.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?