Piste Netestadion aan vervanging toe

De atletiekpiste van het Netestadion in Lier is zo versleten dat atleten zich er kunnen blesseren. Het stadsbestuur zoekt naar een oplossing.

Het Netestadion is de thuishaven van de Lierse atletiekclubs AC Lyra en AC Lierse en ook bij de recreatieve loper bekend als start- en aankomstplaats van heel wat joggings. De piste is ondertussen zestien jaar oud en dringend aan vervanging toe, zo blijkt uit een keuring van de Vlaamse Atletiek Liga (VAL).

De Mondo-toplaag is afgesleten. Er zijn blazen verspreid over de hele piste en er zijn op verscheidene plaatsen scheuren en verzakkingen. “Indien deze situatie niet wijzigt, kunnen we op termijn in het Netestadion geen officiële wedstrijden van de Vlaamse Atletiekliga meer laten plaatsvinden”, zegt VAL-voorzitter Eddy De Vogelaer in Gazet van Antwerpen.

Volgens de Lierse sportschepen Ivo Andries is het stadsbestuur ermee bezig. “Ik erken dat de atletiekpiste in slechte tot zeer slechte staat is. Het vernieuwen brengt een investering met zich mee die schommelt tussen 300.000 en 500.000 euro. We hebben de investering opgenomen in de voorlopige meerjarenplanning, maar de definitieve beslissing tot uitvoering moet het schepencollege nog nemen.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.