Pinksterweekend in teken van Roparun

Zaterdag gaat de 19de editie van de Roparun van start, een loopevenement van ruim 520 kilometer tussen Parijs en Rotterdam waarbij teams geld ophalen voor mensen met kanker.

275 teams gaan zaterdag in Parijs van start. (foto roparun)
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding (chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins).

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het goede doel. De 275 teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. De drie teams met de hoogste opbrengst worden gehuldigd tijdens het eindfeest. De afgelopen 18 edities van de Roparun is al meer dan 35 miljoen euro opgehaald voor zorg aan mensen met kanker.

De Roparun is sterk verbonden met België. Ten eerste loopt een groot gedeelte van de route door ons land en daarnaast nemen er ook heel wat Belgische teams deel aan het evenement. Bovendien werd Zele de afgelopen twee edities verkozen tot Roparunnerstad van het jaar.

De eerste teams starten zaterdag om 15u45 in Parijs. De aankomst van alle teams wordt zondag verwacht tussen 12u en 18u op de Rotterdamse Coolsingel.

Bekijk de beelden van 15 jaar Roparun:Belgische teams
021. Ronde Tafel Lier (Minderhout)
028. JESSA Team (Neeroeteren)
079. Binôche Eyewear (Maldegem)
083. No Better Beginners (Dendermonde)
109. SD Worx (Blankveld)
182. De Kloddelopers (Zele)
231. Vivium Belgie (Antwerpen)
234. ING Life & Non Life Belgium (Itegem)
239. Lotgenoten Vlaanderen (Minderhout)
256. Vrienden Lotgenoten Vlaanderen (Londerzeel)
258. Fitopia Antwerp Runners (Edegem)
267. De Rode Lopers (Gits)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?