Pinkstermaandag is de dag dat Kortrijk Loopt!

Op pinkstermaandag 6 juni vindt de 16de editie van Kortrijk Loopt plaats. In de Guldensporenstad kunnen de lopers kiezen voor een vernieuwd parcours van 5 of 11 km. Onderweg passeren de deelnemers langs talloze Kortrijkse bezienswaardigheden. De inschrijvingen openen vrijdag om 13u. Er worden zo een 3000 lopers aan de start verwacht van deze klassieker.

Start en aankomst van Kortrijk Loopt verhuizen dit jaar van het Nelson Mandelaplein naar Sportcentrum Wembley. Dat betekent dat het parcours er iets anders zal uitzien dan een jaar geleden, al blijft de Leie de slagader en passeren zowel de deelnemers van de 5 als die van de 11 km langs de iconische Broeltorens.

Het parcours leidt de deelnemers via het Koningin Astridpark en de opvallende Collegebrug – eind november een van de eyecatchers van de Urban Cross in Kortrijk – naar de Budawijk. Het ‘eiland’ wordt omgeven door twee armen van de Leie en geldt als culturele hub van de stad.

Na een passage langs Buda Beach – de Kortrijkse hotspot tijdens de zomer – gaat het voor de deelnemers aan de langste afstand via de Groeningepoort naar het verste punt van het parcours, het Gebroeders Van Raemdonckpark.

In het laatste deel van het parcours eist de Leie opnieuw de hoofdrol op. Net voor de finish kunnen zowel de lopers van de 5 als die van de 11 km nog even de ‘Kerels’ van KV Kortrijk groeten aan het Guldensporenstadion.

Kortrijk Loopt vindt traditioneel plaats op pinkstermaandag. Vorig jaar vond er uitzonderlijk een tweedaagse editie plaats – op pinksterzondag en pinstermaandag – met gespreide start en tijdslots, maar dit jaar keren de organisatoren terug naar de vertrouwde massastart op maandag. Het startschot voor de 5 km wordt om 10u gegeven, een halfuur later vertrekken de deelnemers van de 11 km.

PRAKTISCHE INFO KORTRIJK LOOPT

Programma maandag 6 juni 2022:

10u: Kortrijk Loopt 5 km
10u30: Kortrijk loopt 11 km

Start & finish:

Sportcentrum Wembley
Moorseelsestraat 144
8501 Heule

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?