Philadelphia Marathon komt New Yorkers tegemoet

De reeds uitverkochte Philadelphia Marathon komt de deelnemers van de geannuleerde NYC Marathon tegemoet. 3.000 van hen krijgen de kans om op 18 november alsnog deel te nemen in Philly.

“Met de orkaan Sandy en de vele uitdagingen die daarop volgden in gedachte, zijn we vereerd om deelnemers van de NYC Marathon te verwelkomen in Philadelphia“, zei burgemeester Michael Nutter. “We begrijpen dat marathonlopers enorm veel tijd en moeite hebben geïnvesteerd in hun voorbereiding. Daarom laten we 3.000 van hen bij ons deelnemen. Dat is het minste dat we kunnen doen voor de loopcommunity.”

Mary Wittenberg van de organisatie van de New York City Marathon reageerde: “We zijn de Philadelphia Marathon en burgemeester Nutter enorm dankbaar voor hun generositeit.”
 
De 3.000 extra deelnemers betalen een goeie 150 euro inschrijvingsgeld, waarvan de helft zal doorgestort worden naar het Hurricane Relief Fund van het Amerikaanse Rode Kruis. Om alles eerlijk te laten verlopen worden de 3.000 gelukkigen via een loterij getrokken uit de aanvragen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?