Peeters en Crevits lopen voor Finse pistes

Kris Peeters en Hilde Crevits hebben donderdag enkele rondjes gelopen in het Warandepark. De politici willen hiermee een lans breken voor het aanleggen van Finse pistes in Brusselse parken.

Volgens Brussels parlementslid Bianca Debaets kunnen lopers in de hoofdstad hun sport nog al te vaak enkel op verharde, weinig comfortabele paden uitoefenen. Als fervent loper maakt minister-president Kris Peeters bijna wekelijks gebruik van de Brusselse parken om tijdens de middag eventjes te sporten. “Ik steun daarom Bianca Debaets volop in haar streven om meer Finse pistes aan te leggen in de parken van onze hoofdstad”, aldus Peeters.

Een Finse piste verbetert het loopcomfort van joggers aanzienlijk. Door zachte en verende toplaag worden de gewrichten minder belast tijdens het lopen en worden blessures voorkomen. Bijkomend pluspunt is het laagdrempelige karakter van dergelijke pistes die bijna overal gratis toegankelijk zijn, klinkt het.

Door werk te maken van een betere sportinfrastructuur wil Debaets de Brusselaar ook aanzetten om meer te bewegen. “Slechts 25% van de Brusselaars doet per week 30 minuten intensief aan beweging tegenover 45% in Vlaanderen. We hebben nog een lange weg te gaan.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?