Pearl Izumi keert terug naar de basis

Pearl Izumi heeft met het oog op 2013 zijn hele loopschoencollectie herzien om terug vanaf nul te beginnen onder het motto 'simpel is beter'. Vooral de dynamische offset valt op.

Geen luchtkussentjes, golfplaten of gel pads meer, Pearl Izumi zoekt voor de nieuwe collectie zijn heil in eenvoudig hoogkwaliteitsschuim om een volledig nieuwe tussenzool te ontwikkelen die garant staat voor een meer vloeiende loopervaring.

Als je loopt zijn je voeten en benen constant in beweging en wijzigt dus ook de afstand tussen de grond en elk deel van je voet voortdurend. Om deze vloeiende voetpositie te ondersteunen koos Pearl Izumi voor een dynamische offset als hart van de nieuwe Project E:Motion loopschoen. Dit betekent dat het hoogteverschil van de tussenzool tussen de achter- en de voorvot constant verandert bij de afwikkeling van de pas. Zo kan de offset 1 mm bedragen na de landing, 6 mm bij het voorwaarts bewegen en de volle 45 mm als je klaar bent om af te zetten.

De negen verschillende modellen van het E:Motion Project bevatten naast de gewone wegschoenen ook trail– en triatlonversies en dit voor zowel mannen als vrouwen. Verder wordt er ook een opdeling gemaakt naargelang de demping (N1-race, N2-training) en stabiliteit (M 2/3-midfoot pronation control, H3-rear foot pronation control).

De nieuwe schoen van Pearl Izumi weegt minder dan 280 gram. Het naadloze bovenwerk moet ervoor zorgen dat hij perfect past. De triatlonversie maakt gebruik van een quick lace systeem dat tijdswinst moet opleveren in de wisselzone. De trailversie heeft een versterke voorvoet en een carbonrubberen buitenzool voor extra tractie en slijtvastheid. 

De E:Motion collectie is beschikbaar vanaf maart 2013.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?