Peace Run loopt door België

Een internationale groep van twaalf lopers is de voorbije twee dagen dwars door België gelopen in het kader van de Peace Run. Met deze langste estafetteloop ter wereld willen ze een boodschap van vriendschap en verdraagzaamheid uitdragen.

De vredesloop vindt sinds 1987 jaarlijks plaats. De twaalf lopers waren dit jaar al eens te gast in België, namelijk op 11 februari in Brussel, waar Europees president Herman van Rompuy de vredesfakkel, die ze gebruiken als aflossingsstok, aanstak als symbolisch begin van de Europese route. Het échte startschot werd vervolgens gegeven in Lissabon. Daar kon de acht maanden lange tocht van 24.000 km door 47 verschillende landen beginnen. De finish ligt op 7 oktober in Belgrado.

De voorbije twee dagen liepen de twaalf via Luxemburg België binnen. Maandag legden ze 110 km af van Luik naar Waterloo. Dinsdag 90 km van Waterloo naar het Nederlandse Bergen op Zoom.

De estafettegroep brengt tijdens de looptocht bezoeken aan scholen en stadhuizen, waar ze de fakkel overhandigen en hun vredesboodschap overbrengen. In ons land hielden ze zo halt in basisschool De Boomhut in Brustem, De Luchballon in Tienen, de St. John’s International School in Waterloo, basisschool De Zevensprong in Leuven en op het Leuvense stadhuis, waar ze ontvangen werden door eerste Schepen Carl Devlies.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?