Pas op voor de hond!

Op je looptochtje kom je al eens een hond tegen. De Harelbeekse dierenarts Saskia Garré, zelf ook een verwoed loopster, geeft enkele tips hoe je je in zo'n situatie het best kan gedragen.

DO: Negeer de hond!

Wanneer je een hond tegenkomt, dan kan je hem het best straal negeren. Zelfs als hij recht op je afkomt, kijk je gewoon iets boven hem. Maak geen oogcontact, want een hond aanziet dat als een provocatie. Probeer ook niet te glimlachen, want de blote tanden kunnen hem verder op stang jagen. Maak je zo groot mogelijk en ga bij voorkeur over op stappen. Een lichte looppas kan eventueel ook nog. Vermijd in alle geval bruuske bewegingen.

DON’T: Loop niet weg!

Snel weglopen is echt geen optie. Een hond die een beetje in conditie is, haalt gemakkelijk snelheden van 40 km/u en meer. Er zijn maar weinig mensen die dat ook kunnen. Door weg te lopen ga je het jachtinstinct van de hond aanwakkeren, waardoor hij bijna zeker de achtervolging zal inzetten. Keer overigens ook nooit je rug naar hem toe, want dat maakt je heel kwetsbaar.

Lees het volledige interview in het septembernummer van running.be magazine!

running.be magazine
Tom Waes over zijn haat-liefdeverhouding met lopen, het mooiste loopplekje van Vlaanderen, de loopkousentest, stad & groen in GvA Dwars door Mechelen, een sfeerverslag van de Marathon du Mont-Blanc, 500 Belgen in Berlijn, tips voor een snelle(re) 10 km, snoepen & lopen, hoe omgaan met agressieve honden, de nieuwe sportmoderubriek van Elodie Ouedraogo, fitnessrage Insanity getest, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf woensdag 4 september in de winkel te verkrijgen is!
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?