Parcoursverkenning voor 10.000 Antwerp Urban Trail-deelnemers

Nu zondag 12 maart is Antwerpen het decor voor de vijfde Antwerp Urban Trail. 10.000 lopers maken hun opwachting. Wij gingen voor hen op parcoursverkenning.

Zondag zullen opnieuw ruim 10.000 lopers (het maximaal toegelaten aantal) proeven van een uniek parcours dat hen langs én door tal van markante en historische Antwerpse gebouwen zal leiden. Voor velen is het de ideale voorbereiding op de DVV Verzekeringen Antwerp 10 Miles & Marathon, die 6 weken later plaatsvindt.

Vernieuwd parcours, unieke locaties

De deelnemers krijgen voor het eerst de kans om doorheen het gloednieuwe Havenhuis, van de hand van de inmiddels overleden Zaha Hadid, te lopen of te wandelen. Naast het Havenhuis staan ook de redactieruimte van ATV, reclamebureau LDV United, Jeugdherberg Pulcinella, De Studio en de Holiday Inn in the picture als nieuwe locaties. Maar ook het Stadhuis, nog net op tijd voor het in verbouwing gaat, en het Felix Pakhuis liggen opnieuw op het parcours. Wij gingen een tijdje geleden trouwens al op parcoursverkenning. Je vindt het artikel daarover in ons maartnummer (nu in de winkel), al kan je het hier ook digitaal raadplegen.

Beleving centraal

Bij een Urban Trail staat de beleving van de stad op een atypische manier centraal. De deelnemers krijgen zo de kans om (in dit geval) Antwerpen in al haar facetten te leren kennen. Tien waves tussen 9u en 12u zorgen ervoor dat de lopers in alle comfort van al het moois kunnen genieten. Ook wandelaars kunnen deelnemen. Zij starten tussen 9u en 10.20u.

Aan de finish worden de deelnemers opgewacht door de geur van verse Rombouts koffie en genieten ze dankzij Delhaize van een heerlijk ontbijt.

Meer dan 7000 euro voor Plan België

Ook dit jaar konden de deelnemers de ngo Plan België ondersteunen met een gift van 5 euro. Wie 5 euro extra doneerde bij zijn inschrijving, ontvangt ter plaatse aan de stand van Plan België een leuke buff. Plan België wil een rechtvaardige wereld uitbouwen die kinderrechten en gelijke kansen voor meisjes vooropstelt. Meer dan 7000 euro werd dit jaar door de deelnemers ingezameld om Plan in hun strijd te steunen. De cheque wordt vlak voor de start van de tweede wave aan Plan België overhandigd.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?