Parcours onder water: halve marathon stopgezet

Wie het voorbije weekend deelnam aan de halve marathon van Kopenhagen, zal dat niet snel vergeten. De weergoden hadden van alles in petto.

Ruim 20.000 deelnemers stonden het afgelopen weekend aan de start van de halve marathon van Kopenhagen, een wedstrijd waar traditiegetrouw heel wat lopers hun besttijd verbeteren. En dat werd ook duidelijk bij de winnaars in Denemarken …

Eunice Chumba uit Bahrein won de wedstrijd bij de vrouwen in 1u06’11”, de op acht na snelste tijd ooit op de halve marathon. Bij de mannen kwam de Keniaan Abraham Cheroben zelfs dicht bij het wereldrecord van Zersenay Tadese (58’23”). Cheroben finishte na 58’40”, de op twee na snelste halve marathontijd ooit.

Toen de toplopers binnenkwamen, scheen de zon nog volop, maar daarna besliste Moeder Natuur om een bocht van 180 graden te maken. Alles passeerde plots de revue: donder, bliksem, hagel en vooral heel veel regen. Die overvloedige regenval zorgde ervoor dat het parcours op bepaalde plaatsen onder water kwam te staan en timingmatten wegdreven. De organisatie besliste om na iets meer dan 2 uur wedstrijd de race stop te zetten met het oog op de veiligheid van fans en deelnemers.

Dankzij de tweets hieronder krijg je een beetje een idee van hoe het er in Denemarken aan toeging.