Parcours Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk Maasmechelen is bekend

Het parcours van de tweede editie van de Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk Maasmechelen is bekendgemaakt. Wandelaars en lopers mogen op 19 en 20 februari op ontdekking gaan in de Vallei van de Kikbeekbron.

De Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk Maasmechelen vindt plaats in het enige nationaal park dat België rijk is, het Nationaal Park Hoge Kempen. Dit is een uniek natuurgebied van bijna 12.000 hectare.

Het deelgebied waarin de tweede Keytrade Bank Nationaal Park Run & Walk Maasmechelen zich zal afspelen is de 120 hectare grote Vallei van de Kikbeekbron.

Wandelaars kunnen hier op zaterdag 19 februari kiezen voor een parcours van 22 km, 14,5 km of 8 km. Op zondag 20 februari zijn deze drie parcoursen exclusief gereserveerd voor lopers.

De Vallei van de Kikbeekbron situeert zich in en rond een voormalige zand- en grindgroeve, waar kwellen een waterplas van water voorzien, die vervolgens de Kikbeek voedt en naar de Maas stroomt. In dit feeërieke decor grazen fjordenpony’s en wemelt het van de vogels.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?