Parcours DH Brussels Urban Trail bekend

Het parcours van de DH Brussels Urban Trail op zondag 24 juni is bekend! Deze 4de editie werd in een nieuw jasje gestoken en neemt je onder meer mee naar de Europese wijk.

Start en finish bevinden zich op het Spanjeplein, aan de bekende Galerie Horta. En ook dat is nieuw! Van daaruit loopt het parcours Europa in. “De DH Brussels Urban Trail laat je niet zomaar het Europese district zien, de deelnemers krijgen de kans om de Europese democratie te proeven terwijl het parcours hen door Station Europa, het informatiepunt van het Europees Parlement, en binnen in het Huis van de Europese Geschiedenis leidt”, aldus het European Parliament Visitors Team.

Maar er is natuurlijk meer! De organisatie pakt ook dit jaar uit met een unieke mix van sport, cultuur en plezier. Zo zijn er passages voorzien door de grote concertzaal Henry Le Boeuf en de koninklijke loge van Bozar, boekhandel Filigranes, Concert Noble, het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, UGC Cinema Toison D’Or, het BELvue museum, de Koninklijke bibliotheek van België, de kantoren van Plan International en de galerij van de dinosauriërs in het Museum van Natuurwetenschappen.

Lopers & wandelaars

Iedereen kan onze hoofdstad op zijn tempo ontdekken. Ook wandelaars krijgen de kans om 7 of 11 km lang te genieten van het rijke culturele erfgoed van Brussel. De DH Brussels Urban Trail is een pure belevingsloop. Daarom is er geen tijdsopname voorzien en worden er geen klassementen opgemaakt. Genieten is de boodschap!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?