Parcours DH Brussels Urban Trail bekend gemaakt

De voorbije weken werden al een aantal locaties vrijgegeven, maar nu is het parcours van de eerste DH Brussels Urban Trail op zondag 5 juli helemaal klaar. Bekijk het hier!

Ruim een jaar werd er gewerkt aan een prachtige lus die volledig door het centrum van onze hoofdstad loopt. De DH Brussels Urban Trail wordt bovendien het eerste evenement in de NN Urban Trail Series, die alle Urban Trails van ons land voortaan bundelen. Ruim 3.500 lopers schreven zich al in.

De start- en finishzone van deze bijzondere loopervaring liggen bij Square, het toonaangevende Brusselse meeting center op de Kunstberg waar je een prachtig zicht hebt op de binnenstad. Het parcours loopt over 10 km door het hart van de binnenstad, onuitgegeven!

“Nooit eerder kon een loopevenement zo een parcours aanbieden in onze hoofdstad. Het wordt genieten van de eerste tot de laatste meter. Het parcours heeft alles: toeristische trekpleisters, verborgen plekjes in het hart van de stad, passages door prachtige gebouwen én ook heel wat hoogteverschil”, zegt Greg Broekmans verantwoordelijke running bij Golazo sports.

Meteen na de start lopen de deelnemers de Koninklijke Bibliotheek binnen: een schat met 150 km aan boekenrekken en heel wat waardevolle manuscripten, die desondanks door bijna iedereen voor de eerste keer zal ontdekt worden. Daarna gaat het richting Zavel en Justitiepaleis om van daaruit het stadscentrum in te duiken. Manneke Pis, de Zenne, de Anspachlaan, de Brouckère, cinema Eldorado, het Koninklijk Park, de Bozar, de Sint-Hubertus-Galerij en het Stadhuis, ze komen allemaal aan bod.

“Meer nog dan een wedstrijd, is de DH Brussels Urban Trail dé kans om de hoofdstad en haar bekende of net onbekende plekjes op een volledig andere manier te ontdekken. Wie graag loopt of gewoon nieuwsgierig is, kan zich op dit parcours zowel sportief als cultureel laten verrassen. Ik ben blij dat de Brusselaars door een evenement als dit hun stad opnieuw leren kennen op een dynamische en originele manier”, zegt Karine Lalieux, Schepen van Cultuur van de Stad Brussel.

Nog 1.500 plaatsen

Deelnemers starten om de 20 minuten in waves van 850 lopers. De eerste start wordt gegeven om 9u, de laatste om 10u40. Omdat comfort en beleving centraal staan, worden er maar 5.000 deelnemers toegelaten. 3.500 lopers schreven zich al in, nog 1.500 lopers kunnen dat doen tot en met de dag van het evenement of zolang de voorraad strekt via www.nnurbantrailseries.be.

NN Urban Trail Series

De Urban Trails zijn de voorbije twee jaar uitgegroeid tot een razend populair loopconcept. Waar de klassieke stadsloop door de mooiste straten van een stad loopt, ontdekken de deelnemers in een Urban Trail de binnenkant van heel wat historische en belangrijke gebouwen, verborgen binnentuinen en voor het publiek niet-toegankelijke gebouwen. Sinds kort worden de Belgische Urban Trails gebundeld in de NN Urban Trail Series. Met Brussel en Doornik werden de eerste in een reeks van nieuwe steden bekend gemaakt.

Running.be magazine kon het parcours van de DH Brussels Urban Trail al exclusief verkennen. Lees er alles over in het zomernummer, vanaf donderdag 25 juni in de winkel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?