Papa loopt Dwars door Mechelen 3x met kinderkar

Koen Blaes gaat op 27 september het parcours van GVA Dwars door Mechelen drie keer na elkaar afleggen voor het goede doel. Op elk rondje duwt hij een van zijn drie kinderen voort in een loopkar.

Koen Blaes was de laatste jaren al een opgemerkte deelnemer op GVA Dwars door Mechelen met zijn loopkar. Dit jaar doet hij er nog een schepje bovenop. “Het idee ontstond aan de ontbijttafel”, zegt de Mechelaar in Gazet van Antwerpen. “Onze kinderen wilden alledrie mee in de loopwagen. Daarom heb ik beslist om het parcours drie keer te lopen.”

Blaes gaat de 10 km op 27 september twee keer lopen voor de start, met de twee oudste kinderen. Daarna loopt het mij de jongste nog eens de ‘officiële’ GVA Dwars door Mechelen. “Ik moet het wel nog berekenen, zodat het allemaal een beetje uitkomt. Het tussenstukje tussen de finish aan de Nekker en de start op de Grote Markt loop ik er dan wel bij, dat is de moeite niet.”

MARATHON MET LOOPKAR

De Mechelaar zal dus meer dan 30 km afleggen met een loopkar. “Ik ben een geoefend loper, ik heb ook al marathons afgelegd met de kinderen in de kar. En de kinderen vinden het ook plezierig. De oudste is het al gewend, die neemt onderweg een iPad mee. Mijn dochtertje zingt liedjes, wuift naar de mensen of doet een dutje.”

Blaes wil met zijn stunt geld inzamelen voor een goed doel, Prinses Harte. Wie Koen, en dus de vzw, wil sponsoren kan een mailtje sturen naar koenblaes@gmail.com.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?