Pamela Anderson loopt New York Marathon uit

Onder de 50.000 marathonlopers in New York waren er ook heel wat bekende deelnemers. Zo liep Pamela Anderson de 42,195 km uit in 5u41:03, goed voor een gemiddelde van iets meer dan 7 km/u.

De voormalige Baywatch-babe liep de marathon ten voordele van de J/P Haitian Relief Organization, een benefietorganisatie die dakloze Haïtianen steunt na de zware aardbeving drie jaar geleden. In totaal haalde de nu 46-jarige Anderson meer dan 50.000 euro op voor het goede doel.

Met 5u41:03 deed de actrice bijna dubbel zo lang over de 42 km dan de Keniaanse winnares Priscah Jeptoo, maar voor haar was deelnemen belangrijker dan winnen. “Ik heb afwisselend gelopen en gewandeld, want ik ben geen atleet”, zei ze tegen sportzender ESPN. “Bovendien heb ik weinig ervaring met lange afstanden. Ik wou gewoon finishen voor het goede doel.”

Anderson werd vergezeld door haar broer Gerry, die ze na de race bedankte via een bericht op Twitter. Ook tweette ze na afloop een foto van haar met ijs ingepakte knie met als bijschrift ‘ouch’

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?