Pakkend verhaal: hondje volgt ultraloper 125 kilometer lang

Zet je even neer voor het mooiste loopverhaal van de week. In de hoofdrol: een ultraloper, een hond en een prachtig decor.

Ene Dion Leonard deed onlangs mee aan de Gobi-race, een wedstrijd verspreid over 7 dagen waarbij deelnemers een afstand van 250 kilometer moeten overbruggen. Eerder dit jaar werd er nog een mooie kortfilm over gemaakt.

In dat adembenemende decor speelde zich ook een mooi verhaal af toen Leonard tijdens de race het gezelschap van een hond kreeg. Hij dacht dat het dier snel weer zou verdwijnen, maar het beestje bleef de ultraloper liefst 125 kilometer volgen.

Leonard doopte de hond toepasselijk Gobi, maar moest na de derde dag tijdelijk afscheid nemen van zijn trouwe gezel. De temperatuur liep op en het was niet verantwoord om het beestje bij meer dan 50 graden door de woestijn te sturen. De organisatie bracht Gobi richting finish, waar hij enkele dagen later herinigd werd met Leonard.

Bring Gobi Home

Het spreekt voor zich dat de twee op korte tijd een band opbouwden, waardoor Leonard Gobi naar huis (Groot-Brittannië) wilde nemen. Maar dat kon helaas niet. Om een dier het VK binnen te brengen, moet er eerst een hele procedure afgewerkt worden. Gobi moet onder meer medisch gekeurd worden. Het proces duurt normaal een viertal maanden en kost zo’n 6000 euro.

Die som schrikte Leonard niet af. Hij bood een deel van zijn whiskey-collectie te koop aan en startte ook een crowdfunding-campagne. Het doel van 6000 euro werd inmiddels al ruimschoots overschreden. De kaap van de 12.000 euro is al bereikt. Via onderstaande Facebook-pagina en de hashtag #bringGobiHome op Twitter kan je de vorderingen volgen.

Kwestie van tijd vooraleer het verhaal een happy end krijgt.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?