Paashaas loopt net geen wereldrecord

Niet iedereen was blij met de zomerse omstandigheden het voorbije paasweekend. De Nederlander Rik Wolswinkel had op Paasmaandag immers een wereldrecordpoging op de marathon in een dierenpak gepland. Na heel wat puffen haalde de paashaas het net niet.

Wolswinkel verbrak het record ei zo na. (foto kees nouws)
Wolswinkel, in het loopmilieu beter bekend als Snelle Rijk, kwam op het idee toen hij in een magazine las dat het huidige record op 3u30:01 stond. Dat werd gevestigd door de Brit Kevin Robins, verkleed als een tijger, op de London Marathon vorig jaar.

De Nederlander dacht daar verkleed als paashaas wel onder te kunnen, maar had de pech dat het record vorige week werd verbroken en dat opnieuw tijdens de London Marathon. De Brit Martin Indge finishte verkleed als een struisvogel in 3u04.

Wolswinkel liet het niet aan zijn hart komen en zette een tijd van 3 uur voorop tijdens de marathon van Utrecht op paasmaandag. Dat moest haalbaar zijn aangezien hij twee weken eerder zijn PR in Rotterdam nog scherper had gesteld op 2u38. Maar de tropische omstandigheden in Utrecht deden hem de das om. Tot kilometer 30 ging alles volgens schema, maar daarna moest hij gas terugnemen. De paashaas bereikte de finish uiteindelijk in 3u06:37.

Toch is zijn actie niet voor niets geweest. Met zijn prestatie haalde Wolswinkel immers geld op voor de actie ‘Sta op tegen kanker’. Hij gaf wel al aan geen nieuwe poging meer te ondernemen om het wereldrecord te verbreken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?