Paashaas gaat voor wereldrecord

Rik Wolswinkel gaat het wereldrecord op de marathon in een dierenpak proberen verbreken. Dan moet de Nederlander als paashaas sneller lopen dan deze tijger. Bekijk de lopende dieren-fotospecial!

Het huidige wereldrecord staat op naam van deze als tijger verklede Kevin Robins. (foto london marathon)

Wolswinkel, beter bekend als Snelle Rijk, zal het wereldrecord aanvallen op Paasmaandag 25 april in Utrecht. Waarom? Omdat de man naar eigen zeggen graag een record wil lopen en bij voorkeur in een vrolijke sportieve originele rol.

De Nederlander wil binnen de drie uur finishen en dat is ambitieus want het huidige wereldrecord staat op 3u30:01. Deze tijd werd neergezet door de Brit Kevin Robins, verkleed als een tijger, op de London Marathon van april dit jaar. Zijn landgenoot Timothy Edwards probeerde in diezelfde wedstrijd eveneens het record te breken, maar de kreeft finishte pas in 5u17:35.

De recordhouder vóór Kevin Robins was Alastair Martin, een 42-jarige Schot die in 2009 tijdens de London Marathon verkleed als struisvogel een tijd van 3u42:27 liet optekenen. Martin was overigens niet de eerste die in Londen aan de start kwam met een struisvogelpak. De Engelse komiek Bernie Clifton deed het hem al voor in 1982.

De London Marathon is gekend als the place to be om wereldrecords neer te zetten in gekke kostuums. Zo was de als wortel verklede Michael Neville met 3u09:21 de snelste groente, de als Batman verklede Martin Indge met 3u01:39 de snelste superheld en de als Fred Flinstone vermomde David Ross met 3u07:34 het snelste tekenfilmfiguur.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?