Paard moet het afleggen tegen Blade Runner

De 26-jarige Zuid-Afrikaan Oscar Pistorius, zesvoudig paralympisch kampioen, heeft in het Qatarese Doha een Arabische volbloed geklopt in een race over 200 meter. Bekijk de beelden op Sport.be TV!

“Blade Runner” profiteerde van een voorsprong van vijftien meter en ook wel van een slechte start van de hengst Maserati om het uiteindelijk nog met ruime voorsprong te halen.

Pistorius liep in het sportcentrum Aspire met een boodschap. “Ik ben ervan overtuigd dat je door handicaps niet gehinderd wordt, maar dat je integendeel bekwamer bent om je capaciteiten uit te spelen”, verklaarde hij.

De spectaculaire race tussen Pistorius en Maserati, die “Loop als de wind” gedoopt werd, vormde het startsein voor de campagne “Absoluut bekwaam”, waarin aandacht wordt gevraagd voor de rol die mensen met een beperking in de samenleving kunnen spelen.

Pistorius is een van de meest succesvolle sporters met een handicap ter wereld. Niet alleen haalde hij zes gouden medailles op de Paralympische spelen, hij werd ook zesmaal wereldkampioen op de 100, 200 en 400 meter sprint. Hij is ook wereldrecordhouder op deze afstanden. Op de Olympische Spelen in Londen baarde hij opzien door als eerste sporter met protheses mee te doen aan een olympisch loopnummer.

Het is niet de eerste keer dat een duel tussen mens en dier georganiseerd werd. In het verleden waren onder andere de sprinters Jesse Owens en Linford Christie, de olympische kampioenen op de 100 meter van 1936 en 1992, een paard te snel af.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?