Overmoedige valsspeler doet zichzelf de das om

We zouden er een vaste rubriek van kunnen maken: valsspeler loopt tegen de lamp. Gelukkig helpen ze soms zelf een handje om ontmaskerd te worden.

George Taylor beleeft geen al te leuke dagen en is daar helemaal zelf verantwoordelijk voor. Als ik twee keer kan valsspelen, dan zal een derde keer ook wel lukken, dacht hij voor aanvang van de marathon van Boston. Die overmoed werd hem fataal.

Het was andermaal Derek Murphy (die eerder ook al op briljante wijze deze valsspeelster ontmaskerde) die onraad rook. Na de recentste marathon van Boston postte Murphy op zijn blog Marathoninvestigation.com een artikel dat weinig aan de verbeelding overliet (zie de link hieronder). Zo meldde de man dat Taylor in 2015, 2016 en 2017 de timing mat na 20 kilometer gemist had (zie tabel hieronder). De kans dat zoiets toevallig gebeurt, is volgens Murphy kleiner dan 1 op 20 miljoen. De kans dat hij een stuk van het parcours heeft afgesneden daarentegen …

Snelle tijd op moeilijk stuk

Nog opmerkelijk: Taylor liep zijn snelste tussentijden steeds tussen kilometer 30 en 35. En laat nu net daar Heartbreak Hill liggen, niet bepaald het vlakste deel van het parcours. Al die elementen – in combinatie met het feit dat hij in 2010 al eens deelnam met een vals borstnummer en dat hij ook in andere wedstrijden al timing matten miste – pleiten niet in het voordeel van Taylor. De organisatie van de marathon van Boston diskwalificeerde eerder al enkele andere deelnemers en als we Murphy op zijn website mogen geloven, wacht Taylor nu ook hetzelfde lot.

Hoe Taylor het parcours heeft afgesneden, daarover bestaat nog geen duidelijkheid.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?