Overlever aanslagen Boston Marathon trouwt met man die haar leven redde

In april 2013 werden drie mensen gedood bij de bomaanslagen tijdens de Boston Marathon. Roseann Sdoia overleefde de terreurdaad, met dank aan haar toekomstige man.

Roseann Sdoia liep vroeger vaak zelf, maar was op de dag van de terreuraanslagen in Boston toeschouwer. Ze stond in de buurt van de plaats waar de bom afging. Brandweerman Mike Materia was aan het werk en snelde te hulp. Hij diende de eerste zorgen toe en bracht haar naar het ziekenhuis.

De brandweerman bleef Sdoia, bij wie een deel van het rechterbeen geamputeerd werd, ook nadien bezoeken en helpen bij haar revalidatie. Hun band werd sterker en na enkele maanden gingen ze een eerste keer op date. Dat resulteerde in een relatie en … ondertussen ook in een nakende trouwpartij.

Materia vroeg zijn vriendin ten huwelijk en deed daarvoor een beroep op hun hond. Hij droeg een halsband met daarop het opschrift: “Mike wil weten of je met hem wil trouwen.” Wanneer het koppel in het huwelijksbootje treedt, is nog niet geweten. Wel namen ze recent samen deel aan de trappenloop in de Empire State Building (zie hieronder).  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?