Oud-wielrenner vindt nieuwe passie

Laurent Jalabert was een zeer polyvalente wielrenner. Dat bewijzen zijn twee groene en twee bolletjestruien in de Tour, de grote wielerwedstrijd die momenteel weer op volle toeren draait. Ondertussen legt hij zich toe op het lopen.

In 2002 stopte Jaja met profwielrennen. Op zijn vijfenveertigste heeft hij met lopen een nieuwe passie gevonden. Jalabert is na zijn carrière intensief aan marathon en triatlon gaan doen waarin hij fantastische tijden neerzet. De marathon van Barcelona liep hij in 2u45’52”, de Ironman van Hawaï in 9u19’58”.

“In die sport vond ik de adrenaline van het fietsen terug. Ik had te veel gewicht gewonnen meteen nadat ik was gestopt. Ik voelde me niet gelukkig. Ik vind nu een goed evenwicht: sporten op goed niveau, maar zonder de excessen van de topsport. Nu, na mijn ongeval van vorig jaar moet ik het sowieso rustig aan doen”, vertelt de Fransman in Het Nieuwsblad.

Jalabert werd vorig jaar tijdens het sporten aangereden door een auto. Een ongeval waarbij hij een arm, een been en een hand brak. “Ik ben ontsnapt aan een catastrofe. Sindsdien sta ik wat meer ontspannen in het leven.Vandaag moet ik absoluut zwemmen, dat is er nu niet meer bij. Ik heb me gerealiseerd dat alles van de ene dag op de andere voorbij kan zijn. Ik wil ook genieten in het leven. Als ik nu fiets, ben ik niet op mijn gemak. Ik rijd trager, draag een helm, doe overal fluobanden aan. Ik zie er uit als een oude vent.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?