Oud & nieuw verenigd in 3de Hasselt Urban Trail

Pinkstermaandag 21 mei vindt de derde editie van de Hasselt Urban Trail plaats. De deelnemers krijgen meer dan 20 locaties voorgeschoteld. Naast een parcours van zo'n 11 km, is er ook voor het eerst één van ongeveer 6 km.

“Dit jaar brengen we het beste van het parcours van 2016 en 2017 samen in één omloop, aangevuld met heel wat nieuwe verrassende locaties. Dat betekent dat we zowel door de studio en redactie van TV Limburg lopen als door Plopsa Indoor Hasselt. En voor het eerst bieden we lopers en wandelaars de kans om voor een kortere afstand te kiezen”, zegt Greg Broekmans van Golazo sports.

Naast Plopsa Indoor en de TVL-nieuwsstudio zijn er nog een aantal klassiekers. De evenemententempels Ethias Arena en de Grenslandhallen doen op pinkstermaandag opnieuw mee en in discotheek Versuz blijven de dj’s wat langer om de deelnemers aan te moedigen met pompende beats. Zelfs een duik nemen in een bubbelbad is opnieuw mogelijk tijdens de Hasselt Urban Trail. Place to be daarvoor is Lambrechts – badkamers & verwarming – waar deelnemers dwars door de toonzaal lopen. Het hele parcours wordt in de loop van de volgende weken met mondjesmaat bekendgemaakt.

De lopers en wandelaars starten, in verschillende waves, op de parking van Kapermolen. Finishen doen ze na hun tocht door verschillende gebouwen, steegjes en binnentuinen in de UHasselt. Ook nu worden de deelnemers weer getrakteerd op een heerlijk ontbijt, aangeboden door Delhaize. Elke deelnemer ontvangt eveneens een uniek Hasselt Urban Trail T-shirt zodat iedereen ook nadien kan tonen dat hij of zij erbij was!

Vaste Hasseltse waarde

“De Hasselt Urban Trail is dit jaar aan de derde editie toe. Het event groeide intussen uit tot een vaste waarde binnen ons sportaanbod en één van de loophoogtepunten van het jaar”, aldus schepen van Sport Habib El Ouakili. “Niet enkel de locaties en gebouwen op het parcours maken het tot een bijzonder evenement. Het feit dat er geen tijdsregistratie gebeurt, zorgt ervoor dat samen sporten en genieten voorop staan. Dit kadert perfect binnen onze filosofie. Als schepen van Sport vind ik het vooral belangrijk dat we zo veel mogelijk Hasselaren aan het sporten krijgen … op hun eigen tempo en in hun eigen stijl. Wie toch graag tegen de tijd loopt, kan de Hasselt Urban Trail alvast opvatten als training voor HBvL Dwars door Hasselt later dit jaar.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?