O’Sullivan: ‘Misschien moet ik maar stoppen met lopen’

Snookerheld Ronnie O'Sullivan staat bekend als een fervent loper, maar mogelijk geeft hij de brui aan zijn tweede sport. Reden: The Rocket brak zijn enkel tijdens het joggen en moet daardoor mogelijk de handdoek werpen op het UK Championship.

O’Sullivan liep de gebroken enkel op tijdens een looptraining in het bos. “Ik was samen met een vriend aan het lopen. Hij vroeg me hoe laat het was. Toen ik op mijn horloge keek, gleed ik uit”, doet O’Sullivan zijn verhaal. “Ik ben er niet goed van. Ik geniet momenteel meer dan ooit van het snooker en dan loop ik zo’n domme blessure op. Ik ben echt boos op mezelf. Ik ben toch een snookerspeler, geen loper. Misschien moet ik daar maar mee stoppen zolang mijn carrière nog aan de gang is”, concludeerde The Rocket

O’Sullivan begon donderdag nog wel aan het UK Championship en won ook zijn eerste partij met een 6-2-zege tegen Daniel Wells. Hij droeg een beschermende brace en hinkte grimassend rond de tafel. Tussen de punten door liet hij zijn voet op een stoel rusten. “Ondanks die enkel wou ik spelen, maar leuk was het niet. Ik kon niet behoorlijk stoten en het deed verdomd pijn. Het gewricht is helemaal opgezwollen en de pijnstillers helpen niet veel.”

Zondag moet O’Sullivan in zijn tweede partij normaal gezien aan de bak tegen Pete Lines. “Maar het is niet zeker dat ik dat ga doen. Als het tegen dan niet beter is, begin ik er niet meer aan.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?