O’Sullivan: ‘Lopen gaat voor snooker’

Ronnie O'Sullivan heeft zondag voor de vijfde keer de Masters op zijn naam geschreven. "Toch zijn mijn loopschoenen belangrijker dan de keu", zegt hij in running.be magazine.

O’Sullivan versloeg zondagavond in het Londense Alexandra Palace Mark Selby met 10-4. Goed voor de vijfde Masters-zege voor The Rocket, die daarmee nog slechts één eindoverwinning verwijderd is van recordhouder Stephen Hendry.

Hoewel O’Sullivan een van de meest getalenteerde snookerspelers aller tijden wordt genoemd, is er toch een sport waarvan de Brit nog meer houdt: lopen. Hij droeg er zelfs de titel van zijn tweede biografie ‘Running’ – die sinds eind vorig jaar in de winkel ligt – aan op.

‘LOPEN IS MIJN RELIGIE’

“Lopen is wat me op de been hield tijdens het tweede deel van mijn snookerloopbaan”, zo schrijft hij. “In de eerste helft was dat gewoonlijk drank, drugs en prozac. Zolang ik daar niet mee overdreef en een week voor een groot tornooi eventjes stopte, was er niets aan de hand. Althans, zo dacht ik.”

“Zonder lopen zou ik het snooker al een eeuwigheid geleden hebben opgegeven. Lopen is nu mijn religie geworden en mijn manier om kalm te blijven. Mijn hoofd blijft er fit door. In hoeverre een hoofd zoals dat van mij fit kan zijn. Lopen kan ook wel vreselijk pijnlijk zijn en ook ik zie soms serieus af, maar het is ook het dichtst dat ik bij een spirituele high kan komen.”

O’Sullivan wil met zijn boek vooral lezers aansporen om zelf de loopschoenen aan te trekken. “Degenen die net als mij verslaafd zijn, gaan ongetwijfeld mijn hang naar serotonine herkennen. Anderen krijgen misschien inspiratie om zelf een frisse neus te halen. Na familie is lopen de belangrijkste zaak in mijn leven. Snooker staat zeker een trede lager.”

Lees het volledige artikel in het januarinummer van running.be magazine.

running.be magazine
Geert Hoste over lopende zaken, dossier marathon (de kalender met alle Belgische en de belangrijkste buitenlandse wedstrijden, tips van Rik Ceulemans en Stefaan Engels, een volledig eet- en drinkplan en de loopgeheimen van Frederik Van Lierde), de looptrends van 2014, de loophandschoenen en -mutsentest, Linde Merckpoel sluit de KBC-Boerentoren Run af, Paul Van Den Bosch stoomt je in negen weken klaar voor de DVV Antwerp 10 Miles, de Vlaamse Loopomlopen in kaart gebracht, lopende snookerheld Ronnie O’Sullivan, Elodie Ouedraogo over stoere musthaves, tips om je looptechniek te verbeteren, de walkdesk uitgetest, en nog veel meer in het nieuwe running.be magazine, dat vanaf donderdag 9 januari in de winkel ligt!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?