Organisator verdedigt ‘onmenselijke’ beslissing in Barkley Marathons

De voorbije week kwam een deelnemer van de heroïsche Barkley Marathons 6 seconden buiten tijd aan. De organisator kende geen genade en nam hem niet op als finisher. Hij legt ook uit waarom.

Sinds 1986 finishten slechts 15 lopers in de Barkley Marathons. Tijdens de recentste editie slaagde alleen John Kelly erin om binnen de tijdslimiet van 60 uur de finish van deze bijzondere wedstrijd te bereiken. Maar de race kende zijn grootste dramatiek toen Gary Robbins ook nog een gooi deed naar een plekje op de finisherslijst. Hij kwam echter zes seconden buiten tijd aan en kreeg onverbidderlijk een DNF (did not finished) achter zijn naam. Voor velen een onmenselijke beslissing, vandaar dat organisator Gary Cantrell het nodig vond om te reageren via een open brief. Hieronder een fragment daaruit …

“Gary Robbins zou sowieso niet op de lijst met finishers terechtgekomen zijn. Het kwam niet aan op die zes seconden, hij nam in het slot van de wedstrijd ook de verkeerde route, waardoor zijn parcours zo’n drie kilometer te kort was. Dit is geen oriëntatiewedstrijd, er is wel degelijk een route met checkpoints die je moet volgen en dat weten veel buitenstaanders blijkbaar niet. De manier waarop Gary omging met deze gigantische ontgoocheling, getuigt van grote klasse. Hij heeft ook een geweldige prestatie geleverd.”

Hieronder vind je het filmpje van onze collega’s van Canadian Running waar je de finish van Robbins kan zien.  

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?