Organisatie stuurt lopers verkeerd: 1500 euro compensatie per deelnemer

De marathon van Kassel leverde een verrassende winnaar op. Dat kwam vooral dankzij de organisatie.

De marathon van Kassel vindt al enkele jaren plaats in het noorden van Duitsland. Het is zeker niet het grootste evenement, al stonden er wel 9000 deelnemers aan de start.

Voor 5 van hen ging het flink mis na 19 kilometer. De koplopers trokken in het spoor van de wagen met de tijdsaanduiding richting het halfwegpunt. Helaas voor hen was de chauffeur van dienst er met zijn gedachten niet helemaal bij, want de man draaide de verkeerde straat in. Gevolg: de 5 koplopers kwamen in het gewone verkeer terecht. Uiteraard wilden ze terug naar het wedstrijdparcours, maar dat ging niet meer zonder een binnenweg te nemen. Dat kon de organisatie dan weer niet laten gebeuren en dus werd het vijftal uit wedstrijd genomen.

Een serieuze streep door de rekening van de toplopers. Zeker door die van de vier Kenianen, die speciaal naar Kassel waren gekomen met het oog op de geldprijs voor de beste lopers. Zij kregen na afloop wel een compensatie van de organisatie: 1500 euro per loper. De vijfde van het gezelschap, thuisloper Ybekal Daniel Berye (roots in Ethiopië), zou naar verluidt geen tegemoetkoming gekregen hebben.  

We zouden het nog bijna vergeten, maar de een zijn dood is de ander zijn brood. Maciek Miereczko profiteerde van de chaos en won in 2u27’39”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?