Organisatie geeft onze man gouden tip: ‘Volg de Kenianen niet’

Ken je de Safaricom Marathon? Die wedstrijd vond onlangs voor de zeventiende keer plaats en running.be magazine was van de partij.

De Safaricom Marathon vindt jaarlijks plaats in Kenia. Meer bepaald in het Lewa Wildlife Conservancy, een van de meest gerenommeerde wildparken van Afrika dat door Unesco uitgeroepen is tot werelderfgoed. Check deze fotospecial en je zal zien dat dat niet overdreven is.

Een van onze journalisten trok richting Afrika om deze marathon te lopen. Voor aanvang van de wedstrijd kreeg hij – net als de andere buitenlandse deelnemers – nog een gouden tip van de organisatie: “Probeer de Kenianen niet te volgen, ze zijn onklopbaar.”

Vervolgens begon onze man in de schaduw van Mount Kenya aan zijn onderneming. We kunnen al verklappen dat hij de wedstrijd niet gewonnen heeft, maar hij streed wel mee voor de positie van eerste buitenlander. Je leest zijn volledige relaas in het septembernummer van running.be magazine, dat nog tot eind oktober in de winkels ligt. Je kan het hier ook digitaal lezen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?