Opwarming met infraroodstraler

De organisatoren van de looptweedaagse in Kampenhout pakken komend weekend uit met een primeur. Ze laten hun deelnemers gratis opwarmen met een infraroodstraler.

Bestuurslid Marc Van Keymolen van Joggingclub Kampenhout kwam met het idee aandraven. “Ik ben medewerker bij Andries in Hever“, zegt hij in Gazet van Antwerpen. “Dat bedrijf verkoopt zwembaden en alles wat met wellness te maken heeft. Toen bleek dat er net een nieuwe betaalbare infraroodstraler binnenkwam, was de sponsordeal snel rond.”

Zaakvoerder Jean Andries ziet voor de atleten een meerwaarde in het nieuwe toestel. “Deze infraroodtechniek van Physio Therm is anders dan de infraroodstralers die sommigen uit de saunacenters kennen.”

“Deze techniek warmt het lichaam van binnenuit op. Een constructie met lavasteen zorgt voor een goede verdeling van die warmte. Heel belangrijk is dat er dus niks verandert aan de omgevingstemperatuur. Daardoor is de techniek voor iedereen geschikt en bijzonder heilzaam voor de bloedsomloop.”

Handig voor lopers is dat het toestel compact is. “Je hebt er inderdaad geen cabine voor nodig en je hoeft met dit toestel ook niet uit de kleren.”

Op de Eindejaarsmarathon en Jogging in Kampenhout kunnen de atleten zich niet alleen gratis opwarmen aan een infraroodstraler, met wat geluk nemen ze er ook een mee naar huis. Onder de deelnemers worden immers ook drie draagbare infraroodstralers verloot.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?