Opstal doet gooi naar titel ‘Roparundorp van het jaar’

Tijdens het Pinksterweekend vindt elk jaar de Roparun plaats, een estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Het parcours van die unieke wedstrijd loopt door Opstal, dat het 'Roparundorp' van 2015 wil worden.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer ten voordele van Kom op tegen Kanker. In Opstal zullen de teams reeds 340 km achter de rug hebben. Een Roparunteam bestaat uit ongeveer 25 personen: acht lopers, verschillende fietsers, chauffeurs, verzorgers, wegkapiteins en mensen die voor het eten zorgen.

Opstal wil het ‘Roparundorp’ van 2015 worden. De werkgroep Hartelijk Opstal maakt van de doortocht door Opstal een onvergetelijke gebeurtenis, zowel voor de inwoners als voor de deelnemers. Om het straatbeeld op te fleuren, kleedt de werkgroep straatmeubilair, brievenbussen en verlichtingspalen aan met wildbreiwerk. “De vrijwilligers zijn al maanden aan het breien”, zegt Erik Daelemans van Hartelijk Opstal in Het Laatste Nieuws. “Dankzij de breiwerken ziet het parcours er een stuk vrolijker en kleurrijker uit.”

Voor het tweede jaar op rij is er een streekbierenloop. “Iedereen die wil kan het traject van de Roparun in Opstal lopen of wandelen. Aan de aankomst krijgt elke deelnemer een bonnetje waarmee ze een streekbier kunnen proeven. De verschillende brouwerijen uit de buurt bieden maar liefst acht bieren aan”, zegt Liesbet Blindeman in Het Laatste Nieuws.

De Roparun trekt nu zondag 24 mei door Opstal. De streekbierenloop start om 17u. Vanaf 19u30 worden de Roparunners verwacht. De opbrengst van de festiviteiten gaat naar Erkrido, de Buggenhoutse afdeling van Kom op tegen Kanker.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?