Opnieuw recordopkomst verwacht op Stadsloop Gent

Nu donderdag 13 mei, op Hemelvaartdag, vindt de Stadsloop Gent plaats. Ook dit jaar stevenen we af op een record aantal deelnemers.

In totaal worden 7.000 deelnemers verwacht. (foto runningtour)
Al meer dan 5.000 lopers zijn vooraf ingeschreven, 7.000 deelnemers worden in totaal verwacht. Daarmee is Gent de op 4 na grootste massaloop van ons land. De Stadsloop kent een ongelofelijke groei. Vijf jaar terug namen 2.500 lopers deel aan deze typische stadscorrida.

De Stadsloop Gent presenteert een aantrekkelijk parcours in het historische centrum. Door de werken in het centrum van Gent is er een aanpassing aan het parcours.

De Sint-Michielshelling en passage langs het Belfort werden uit de omloop gehaald. In plaats daarvan loopt het parcours langs Sint-Baafs en de Voldersstraat. Er staat zowel een 10 km als een 5 km op het programma. Voor de kleinsten is er de Chiquita Kids Run 1 km.

Opnieuw nemen enkele bekende koppen deel aan de Stadsloop. Zo zullen Daan Hugaert (Van Deun uit Witse), en Buffalo Man, met in zijn zog enkele honderden AA Gent-supporters, meelopen.

HEROPTREDEN HANS JANSSENS

De Partena Run Classics is al aan zijn 5de manche toe. Veerle Dejaeghere en Stefan Van den Broek, vorige week beiden gewonnen in Brugge, zullen zeker aanwezig zijn. Dejaeghere en Van den Broek staan aan de leiding van het klassement.

Belangrijke outsiders bij de mannen zijn Lander Van Droogenbroeck en Hans Janssens, die bevestigd heeft dat hij terug fit is na maanden blessureleed.

De Partena Run Classics is een regelmatigheidscriterium met 7 stadslopen in de mooiste steden van Vlaanderen. Atleten met de Belgische nationaliteit die 5 van de 7 wedstrijden beëindigen, komen in aanmerking voor het eindklassement en het prijzengeld.

Inschrijven voor de Stadsloop Gent kan vanaf 11 uur op het Sint-Pietersplein in Gent. De Stadsloop Gent maakt deel uit van de Carrefour Running Tour, de verzameling van de mooiste massalopen van ons land. Alle info over de Stadsloop Gent vindt u op www.carrefourrunningtour.be.

 
Programma Stadsloop Gent
Start & finish: Sint-Pietersplein
Programma:
13.30 u.: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar)
13.45 u.: Start to Run 5 km
15.00 u.: Stadsloop Gent 10 km

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?