Opnieuw meer lopers in Mechelen

Nu zondag 23 september wordt het startschot gegeven voor de 7de GVA Dwars door Mechelen. Deze gezellige stadsloop is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde op de kalender van vele lopers.

Het parcours van GVA Dwars door Mechelen gidst de deelnemers ook dit jaar via een prachtige lus langs de Dijle naar de bruisende binnenstad van Mechelen.

De organisatie verwacht om en bij de 4.000 lopers, dat zijn er bijna 1.000 meer dan vorig jaar. De meerderheid van deze lopers kiest voor de koninginnenafstand van 10 km, maar ook de Start to Run 5 km is opnieuw een succes. 

ZANDLOPER

Om de doorstroming op het smallere gedeelte langs de Dijle vlot te laten verlopen wordt er gewerkt met een zandloperstart. Dit principe, dat ook toegepast wordt bij de DVV Antwerp 10 Miles, bestaat uit een vernauwing aan de start tot een breedte van 2m50. Het duurt dus langer om te starten, maar eens op het parcours kan je vlotter lopen.

De resultaten worden opgemaakt op basis van de netto-tijd van iedere loper, dus dringen om vooraan te staan is niet nodig. De tijd voor de loper begint pas te lopen bij passage over de startlijn. Ook op de 5 km zal dit principe worden toegepast.

BEDRIJVEN

Opvallende trend bij GVA Dwars door Mechelen is dat steeds meer bedrijven meelopen, vaak gekoppeld aan een inzamelingsactie voor het goede doel. Continental, Kraft Foods, Bouwgroep Van Looy en nog vele andere bedrijven zijn samen goed voor meer dan 1.000 lopers.

Praktische info GVA Dwars door Mechelen
Parking, inschrijvingen en start 10 km & 5 km: Sportpark De Nekker (Nekkerspoel-Borcht, 2800 Mechelen)
Start Chiquita Kids Run 1 km: Ijzerenleen (bij de Grote Markt)
Finish alle afstanden: Grote Markt

Er zijn pendelbussen voorzien tussen de Grote Markt en Sportpark De Nekker van 13u00 tot 18u30. Ook de sporttassen van de deelnemers aan de 5 km en 10 km worden vervoerd van de Nekker naar de sporthal op de Veemarkt, vlakbij de Grote Markt.

Programma:
13.00 u.: Chiquita Kids Run 1 km (6-12 jaar)
14.30 u.: Start to Run 5 km
15.15 u.: GVA Dwars door Mechelen 10 km

Inschrijven kan de dag zelf vanaf 11 uur voor de 10 km en 5 km (Sportpark De Nekker) en vanaf 12 uur voor de Chiquita Kids Run (Grote Markt).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?