Opnieuw incidentrijke race over 800 meter (video)

Op het hoogste niveau verwacht je niet dat de organisatie voor een extra moeilijkheid zorgt. En toch gebeurde dat - weliswaar per ongeluk - afgelopen weekend in Frankrijk.

Afgelopen weekend vond in het Franse Rijsel het EK atletiek voor landenteams plaats. De Nederlanders verging het niet zo goed, want ze degradeerden uit de top 12. Een van de weinige lichtpuntjes was de zege van Thijmen Kupers op de 800 meter.

De winst van de atleet uit Groningen kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Bij het ingaan van de laatste ronde – en na een dikke minuut wedstrijd – zagen de atleten een karretje op de piste staan. Enkele officials probeerden dat in extremis nog weg te halen, maar zonder succes. Daardoor was de eindsprint ontregeld, maar meteen daarna volgde er een nieuw incidentje.

De Pool Adam Kszczot probeerde in te halen, maar kwam daarbij op het gras terecht. Een halve minuut later kwam hij wel als winnaar over de streep, voor Kupers. Maar omdat de Pool door zijn manoeuvre gediskwalificeerd werd, ging de zege alsnog naar onze noorderbuur.

De hele finale kan je herbekijken in bovenstaand filmpje. Het is niet de eerste keer dat er bij een 800 meter-wedstrijd iets mis gaat. Wat er in Rijsel gebeurde, was zelfs nog klein bier vergeleken met deze onwaarschijnlijke race in Ierland, waar een polsstokspringer een bepalende rol speelde.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?