Opnieuw een topeditie van Fintro Liège 10 km

Ondanks de wolken bracht de Fintro Liège 10 km, de voorlaatste race van de Fintro Running Tour, een paar duizend lopers samen. Oussama Lonneux en Claude Foguenne leverden een sterke prestatie.

De 27ste editie loonde meer dan de moeite met op het programma een parcours van 5 en 10 km en de Chiquita Kids Run van 1 km voor de allerkleinsten. De route nam de sportievelingen mee naar symbolische locaties in Luik, waaronder het prestigieuze Paleis van de Prins-bisschoppen op de Place Saint-Lambert in het hart van de stad en de oktoberkermis.

Voor de derde keer gold de 10 km ook als het Waalse kampioenschap. Oussama Lonneux, brons in 2017, toonde zich de sterkste in een toptijd van 30’34”. Hij haalde het voor Clément Deflandre (30’46”) en Arnaud Dely (30’52”). Bij de dames ging de overwinning naar Claude Foguenne in 31’56”. Sophie Jacques (32’03”) en Amélie Bihain (37’50”) vervolledigden het podium.

Romain Coupé (15’12”) was de snelste man op de 5 km. Caroline Baudinet (17’33”) trotseerde als beste vrouw de regen en liep naar de eerste tijd.

De Fintro Liège 10 km was meteen de afsluiter van het Waalse seizoen van de Fintro Running Tour. De laatste horde staat gepland in Vlaanderen op 28 oktober met de HBvL Dwars door Hasselt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?